Korenfestival Oisterwijk

Zondag 1 juli jl. werd door de Molenzangers uit Oisterwijk voor de 2e keer het Korenfestival Oisterwijk georganiseerd. In een zonovergoten centrum brachten liefst 21 koren uit de verre omtrek op 7 podia hun liederen ten gehore. Na de officiële opening zongen alle koren gezamenlijk het Oisterwijks Volkslied en aansluitend begonnen de 21 koren aan hun optreden. Sommigen, zoals ons koor ZMLM, hadden nog ruim de tijd om een terrasje te pikken. De organisatie had goed voor haar gasten gezorgd, een begeleider was aanwezig, ook werd er koffie en lunchpakketten uitgedeeld. ZMLM kreeg 3 podia toegewezen. Niet overal even druk wat de toehoorders betreft, maar dat was voor ons geen probleem, gewoon enthousiast blijven doorzingen. Dat deden we ook op het tweede podium toen het geluid weg viel, de iPad was door de felle zon warmgelopen en uitgevallen. Ook dat loste zichzelf weer op na een afkoelperiode en een paar liedjes a capella zingen. Beste leden van ZMLM een compliment is op zijn plaats, geweldig zoals er door gezongen werd. Uniek was de dorpsomroeper die ons op een bijzondere manier aankondigde. (Zie videobijlage) De meesten waren best moe van dat geslenter door het warme centrum en waren blij op een terras nog wat te kunnen drinken. De bus kwam ons op de afgesproken tijd weer ophalen, iedereen was weer enthousiast en er werd in de bus samen met de chauffeur uitbundig gezongen. Wederom een groot succes!