Janus Kiep Festival

Wil je nog meer weten, wie Janus Kiep was: klik hier.

Ook in 2022 hebben we geen eigen Janus Kiep festival kunnen realiseren door de vervelende Corona omstandigheden.

26 maart 2020:  Gezien de omstandigheden veroorzaakt door het coronavirus hebben wij besloten ons festival in 2020 geen doorgang te laten vinden!

Als voorlopige nieuwe datum is gekozen voor zondag 30 mei 2021. Aan de onderstaande koren is gevraagd opnieuw deel te nemen! 

Deelnemers: Elshouts Akkoordje uit Elshout, ’t Losbandig Systeem uit Buurmalsen, Noorderdiva’s uit ‘s-Hertogenbosch en HEVO koor uit Rosmalen. En natuurlijk wijzelf als organiserend koor ZMLM!

13e Janus Kiep Festival 2019 zondag 26 mei! Een Feestje!

 • Het was inderdaad een feestje. Ruim 60 verschillende meezingers door de 5 deelnemende koren: Koor 100% NL uit Uden, Smartlappenkoor Gimmese Smart uit Gemonde, Smartlappenkoor Tis Nie Te Geleuve uit ‘s-Hertogenbosch en Smartlappenkoor ’t Anker uit Alphen. En …….. natuurlijk wij als organiserend Meezingkoor ZMLM. Aan het einde de gebruikelijke samenzang: De Biechten trilde op haar grondvesten! Daarna de bedankjes en de bloemen voor de dirigenten.

12e Janus Kiep Festival 2018 zondag 27 mei.

 • Opnieuw een erg geslaagd festival! Het was warm, maar het vernieuwde terras van de Biechten was op tijd gereed, zodat we tussentijds even de kelen konden smeren. Met 5 verschillende koren van smartlap tot evergreen en ook nog in de uitvoeringen gemengd, vrouwen en mannenkoor. Iedereen zette z’n best beentje voor en met elkaar hebben we er één groot feest van gemaakt! De deelnemende koren waren: Trug in de Téd uit Beneden Leeuwen, De Spotvogels uit Raamsdonksveer, De Rooise Dommelklanken uit St. Oedenrode, AMOR uit ‘s-Hertogenbosch en natuurlijk wij als organiserend koor ZMLM!

Janus Kiep Festival 2017

 • Op zondag 28 mei hebben we het 11de Janus Kiep Festival gehouden, zoals weer enkele jaren gebruikelijk in Sociaal Cultureel Centrum de Biechten. De koren die hebben deelgenomen waren: Woest Genoegen uit Hank; De Gooische Blaerders uit Blaricum; San”G”doel uit Raamsdonksveer; Trug in de tèd uit Beneden Leeuwen en Zing Maar Lekker Mee uit ’s-Hertogenbosch.

Janus Kiep Festival 2016 voor de 10e keer

 • Het 10de Janus Kiep Festival werd gehouden op zondag 29 mei 2016.
  Je kon genieten van ‘Meidenkoor Woest Genoegen’ uit Hank, als winnaar van vorig jaar. Ook waren winnaars uit andere jaren te horen zoals: de Rooi Tulpen uit Sint Oedenrode, de Hoge Noot uit Berlicum en de Rooise Dommelklanken uit Sint Oedenrode en natuurlijk liet Zing Maar Lekker Mee ook van zich horen.
  Het was een gezellige middag in ‘de Biechten’. Vooral het liedje n.a.v. een verhaal over Janus Kiep klonk als een verrassing in de oren. Dit liedje werd speciaal door ‘Woest Genoegen’ bij deze 10de keer gezongen. Al met al weer een feest waar we nog lang aan terug zullen denken.

Janus Kiep Festival 2015

 • Het negende Janus Kiep Festival kenmerkte zich door gezelligheid, door prachtige prestaties van de deelnemende koren en een enthousiast publiek. Er werd meegezongen en gedanst. De plek in sociaal cultureel centrum ‘de Biechten’ in Hintham is een goede plek voor zo’n Festival. Iedereen kan terugkijken op een geslaagd festival, voor het meidenkoor ‘Woest Genoegen’ uit Hank zeker omdat zij de beker voor de tweede keer in de wacht sleepten en ook weer de publieksprijs.

Janus Kiep Festival 2014

 • Wat was het weer een gezellig en mooi Festival in ‘de Biechten’, sociaal cultureel centrum in Hintham. Er werd meegezongen en gedanst op de tonen van veel bekende liedjes. Ook voor bewoners en bezoekers die veel liedjes zullen hebben herkend, ook zij dansten heerlijk mee. Fijn dat je dan ook zo’n festival op die plek kunt organiseren. Natuurlijk werd er flink gestreden om de begeerde Janus Kiepbokaal in de wacht te slepen. Uiteindelijk kwam ‘Woest Genoegen’ uit Hank als winnaar uit de bus. Ook wisten zij de publieksprijs in de wacht te slepen. Al met al wordt er terug gekeken op een geslaagd Festival.

Janus Kiep Festival 2013

 • Op zondag 26 mei 2013 vond ons 7e Janus Kiep Festival plaats. Voor de eerste keer werd dit Festival georganiseerd in Sociaal Cultureel Centrum ‘De Biechten’ in Hintham. Wat een heerlijke ervaring was het om hier ons Festival te kunnen houden. Werden de laatste keren geplaagd door regen en kou nu waren we binnen en kon er vrij uit gezongen worden. De winnaar van dit Festival is Gère Weg uit Kerkdriel geworden en de winnaar van vorig jaar ‘de Rooi Tulpen’ ontvingen de originaliteitsprijs.

Janus Kiep Festival 2012

 • Het Janus Kiepfestival 2012 was een festival dat gekenmerkt werd door heel veel regen en een voor de tijd van het jaar een te koude dag. Toch lieten alle koren zich van de zonnige kant zien. Het was alles bij elkaar een geslaagde dag. De Janus Kiepbokaal en de Publieksprijs gingen beide naar: De Rooi Tulpen. Proficiat.

Janus Kiep Festival 2011

 • Op zondag 29 mei vond voor de 5e keer het ‘Janus Kiep’ Festival plaats.
  De koren die dit jaar om de Janus Kiep bokaal streden waren:Smartlappenkoor: “Koor Zonder Noten” uit Uden. www.koorzondernoten.nl
  Smartlappenkoor: “Hoge Noot” uit Berlicum. www.hogenootberlicum.nl
  Zangvereniging: “Levenslust” uit Herpt.
  en Meezingkoor: “Merels en Kerels” uit ‘s-Hertogenbosch.We kunnen niet anders zeggen dan dat het een geslaagd festival was. Met de herinnering aan vorig jaar werd dit festival een zonnig plaatje. Ook voor smartlappenkoor “Hoge Noot” was het een zonnige dag want zij gingen er met de ‘Janus Kiep’ bokaal vandoor. Ook ontvingen zij de publieksprijs die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt. Iedereen die er was genoot van de vrolijke muziek, het terras, de koorvrienden van andere koren. Te veel dingen om op te noemen.

Janus Kiep Festival 2010

 • HHet 4e jaar Janus Kiep Festival. Het was weer een geslaagd Festival aan de Zuiderpassage in ‘s-Hertogenbosch, ondanks dat de weersomstandigheden niet meewerkten. Met als deelnemende koren: ‘’t Akkoordje’ uit Helmond, ‘Koor Zonder Noten’ uit Uden, ‘Rond en Blond’ uit ‘s-Hertogenbosch en als 4e koor ‘Ut kan wè Leije’ uit Helvoirt. De Janus Kiep Bokaal kwam in handen van het ‘Koor Zonder Noten’ uit Uden.

Janus Kiep Festival 2009

 • Het 3e jaar Janus Kiep. Weer wat meer evaring in het organiseren. Dit jaar met een grote tent en weer nieuwe koren die zorgden voor veel sfeer en een gezellig Festival. Deelnemende koren waren: De winnaar van 2008 ‘Tot tranen toe Beroerd’ uit Zaltbommel, ‘Zangkoorts’ uit Breda, ‘Warempel’ uit Empel en de terechte winnaar van dit jaar: ‘’t Akkoordje’ uit Helmond.

Janus Kiep Festival 2008

 • Ons 2e Janus Kiep Smartlappenfestival is weer voorbij. Door dagen van voorbereiding en de mooie Spiegeltent op de Zuiderpassage is het weer een zeer geslaagde dag geworden.
  Goede koren stonden garant voor het verloop van ons Festival. De winnaar van vorig jaar redde het dit jaar niet om te winnen. Het was best spannend, maar de jury besliste met een gemotiveerd antwoord wie de winnaar werd: ‘Tot tranen toe beroerd’ uit Zaltbommel!!
  Deelnemende koren waren: Als eerste natuurlijk de ‘Rooise Dommelklanken’ uit St. Oedenrode die de beker kwamen verdedigen!! Verder Ome Jan uit Schijndel, ‘Trug in de Tèd’ uit Beneden Leeuwen en ‘Tot tranen toe Beroerd’ uit Zaltbommel die de winnaar werden.

Janus Kiep Festival 2007

 • Het 1e Janus Kiep Festival! Een sprong in het duister! Nog geen jaar bestaan en dan al beginnen om een eigen Festival te organiseren. Het is allemaal bijzonder goed afgelopen.
  En Pauli en Judith van Café Lohengrin, die ons bijzonder hebben geholpen met onze leden natuurlijk. Alles in de open lucht, met voor de pauze mooi zonnig weer en dan komt er regen…
  Maar we zijn gewoon binnen bij Lohengrin verder gegaan!
  Deelnemende koren waren: ‘De Rooise Dommelklanken’ uit St.Oedenrode (winnaar), ‘De Levensgenieters’ uit Kaatsheuvel, ‘De Schoenlappers’ uit Waalwijk en het ‘Dwergonisch Mannenkoor’ uit Drunen.