Actueel nieuws

Repetities en optredens afgelast!

Coronavirus raakt ook ZMLM!

De optredens in het voorjaar 2020 van ZMLM zijn vanwege het gevaarlijke Corona virus afgelast. Het betreft alle geplande optredens in zorgcentra en festivals. Ook ons eigen Janus Kiep Festival is doorgeschoven naar 30 mei 2021!

Optreden Seniorencafé Hintham

Kerstoptreden seniorencafé in Cultureel Centrum de Biechten

Donderdag 19 december 2019 vond het laatste optreden in 2019 plaats van ons koor ZMLM in Cultureel Centrum de Biechten georganiseerd door het bestuur van het Seniorencafé Hintham. In een sfeervol Atrium omgebouwd tot restaurant mochten de aanwezigen genieten van het Kerstdiner. Jammer! Niet bestemd voor ons leden van ZMLM. Niet dat we jaloers waren, je kunt nou eenmaal niet alles hebben. We mochten toch niet klagen, we werden ruim van consumptiemunten voorzien, ook werden we getrakteerd op bitterballen. Ondanks dat het publiek veel aandacht had voor het lekkere eten, was aan het enthousiaste applaus te merken, dat er ook goed geluisterd werd naar onze Kerstliedjes. We hopen van harte een volgend keer weer uitgenodigd te worden.

2019 Kerstmarkt Rosmalen

Voor de tweede keer waren wij erbij!!

Rosmalen kan dan wel bij de gemeente ‘s-Hertogenbosch horen, toch heeft het dorp een prachtig eigen centrum, waarvan een groot deel gloednieuw is met mooie winkelstraten. In dat centrum had men op zondag 15 december 2019 een gezellige Kerstmarkt georganiseerd, waar ons Meezingkoor “ZingMaarLekkerMee” voor het tweede jaar op 2 podia het enthousiaste publiek kon trakteren op gezellige Kerstliedjes. Er werd uit volle borst meegezongen. Voor de tijd van het jaar was het weer goed, een klein beetje regen op het einde van de middag. Echter, dat hield het koor niet tegen het in grote getale aanwezige publiek te amuseren met zang en muziek. Na het optreden verraste het bestuur de koorleden op een heerlijke traktatie en een aantal drankjes bij restaurant Fleurie op de Driesprong. Dat was nog niet de afsluiting van het jaar 2019. Want er staat de leden nog één optreden te wachten bij Cultureel Centrum De Biechten te Hintham.

ZMLM voor de 2e keer muzikale gast bij KBO – ‘s-Hertogenbosch.

Tijdens optredens maakt KBO – ‘s-Hertogenbosch dankbaar gebruik van de ruimte aangeboden door de zorgcentra in ‘s-Hertogenbosch. Ons meezingkoor ZingMaarLekkerMee was al eens eerder uitgenodigd in WZC Nieuwehagen. Dit keer vond een optreden plaats in WZC Noorderkroon op woensdag 20 november 2019. Het restaurant zat stampvol met leden van KBO en bewoners van het zorgcentrum. Dat waren 2 vliegen in één klap. Voor aanvang van ons optreden werd de leden koffie of thee aangeboden, daarna opstellen in het restaurant en werden we enthousiast verwelkomt door de voorzitter van het KBO. Er werden weer meezingboekjes uitgedeeld. Het was weer duidelijk te merken dat daar prima gebruik van werd gemaakt. Men zong naar hartenlust met het koor mee. Ook werden 2 verzoeknummers gezongen. Ons koor o.l.v. dirigent Ton Husson heeft wederom genoten en vooral ook de aanwezigen in het restaurant. In maart 2020 treedt ons koor weer op in de Noorderkroon, maar dan voor de bewoners en begeleiders.

Een Winters optreden bij tuincentrum Groenrijk!

Alweer 2 jaar geleden dat ons meezingkoor “ZingMaarLekkerMee” een optreden mocht verzorgen bij Tuincentrum GroenRijk op de Graafseweg te ‘s-Hertogenbosch. Donderdagavond 14 november 2019 werd ons koor weer hartelijk welkom geheten door gastvrouw Rian. Zij wees ons een plaats naast het restaurant, dus koffie, thee en andere drankjes dicht in buurt en gratis aangeboden. Wij, leden van ZMLM hebben daar ook dankbaar gebruik van gemaakt. Dat gedeelte van de zaak was prachtig in Kerstveer ingericht, dus ook onze liedjes waren aangepast. Helemaal in winterse sfeer. Landelijk had GroenRijk deze avond georganiseerd. Vaste klanten waren daarvoor benaderd en uitgenodigd. Ons koor zong in een rustige sfeer, duidelijk, de aanwezige klanten zijn aan het winkelen en blijven soms even staan om naar ons koor te luisteren. Wij zangers en zangeressen van ZMLM hebben ons best gedaan en zo als altijd genoten van het optreden o.l.v. onze dirigent Ton Husson en hopen het volgend jaar weer terug te mogen komen.

Optreden ZC Antoniegaarde

De Antoniegaarde bij Sluis 0

Optreden ZC Antoniegaarde

De van Neynsel groep uit ‘s-Hertogenbosch beheert binnen de zorgsector 5 woonlocaties in ‘s-Hertogenbosch en 1 locatie in Vught. Antoniegaarde behoort daarbij en is gelegen op een prachtige plek in het centrum van ‘s-Hertogenbosch aan de Zuid Willemsvaart bij Sluis 0. Zaterdag 26 oktober 2019 was het zover dat ons Meezingkoor “ZingMaarLekkerMee” hier voor de eerste keer een optreden heeft verzorgd. Na de ontvangst met koffie en een enthousiaste begroeting door de gastheer van het zorgcentrum gingen we van start. Zijn enthousiasme sloeg over op ons koor o.l.v. dirigent Ton Husson. Er werd uit volle borst(en) gezongen tot tevredenheid van de bewoners en activiteitenbegeleiding. Aan hen werden meezingboekjes uitgedeeld. Dat was duidelijk te merken, er werd geweldig meegezongen. Er was zelfs een solozangeres bij onder de bewoners, ze liet zich “zeer” duidelijk horen. De begeleiding was bijzonder gastvrij voor ons als ZMLM. Tijdens de pauze ontving ieder lid het gewenste drankje, ook werden er bitterballen uitgedeeld die bijzonder in de smaak vielen.Het tweede deel van ons optreden werd echt een feestje, de liedjes waren door de muziekcommissie goed gekozen.Wij leden en bestuur van ZMLM namen na het optreden dankbaar afscheid van de bewoners en leiding en hopen van harte op een herhaling van het optreden in de toekomst. Wij kregen de indruk dat onze enthousiaste toehoorders er ook zo over denken.

Korenfestival Noorderdiva’s

We hebben genoten van een goed georganiseerd Korenfestival op 28 September. De Noorderdiva’s hebben echt hun beste beentje voorgezet deze dag. Het was een lange dag, maar met een minimale bezetting van ons als ZMLM, hebben we met 2 optredens het publiek goed kunnen vermaken. Het was gezellig druk in het Winkelcentrum De Helftheuvel. Samen met het Sociaal Cultureel Centrum en de winkeliersvereniging is het een korendag geworden met een gouden randje.

Optreden Hof Van Hintham

Zaterdagmiddag 17 augustus was weer ons eerste optreden na de zomer vakantieperiode van 2019! Om 14.00 uur precies stonden we gereed en hebben we weer een optreden voor de bewoners van de Hof van Hintham in het Atrium van SCC de Biechten verzorgd. Tevreden gezichten en veel bewoners met familie en begeleiders hebben een heerlijke zangmiddag beleefd. In de pauze een drankje en een hapje verzorgd door de activiteitenbegeleiding. Samen met een grote groep vrijwilligers hebben zij veel bewoners bijeen gekregen om het Atrium goed bezet te krijgen. Het is weer voor herhaling vatbaar!

Korenfestival in Oisterwijk

Ons optreden aangekondigd!

Voor de 3e keer organiseerde het koor de Molenzangers uit Oisterwijk in het centrum van hun bijzonder gezellige dorp een korenfestival. Liefst 21 koren uit de regio en daarbuiten namen daar aan deel. Wij waren erbij met een flinke bezetting ondanks de vakantieperiode. Na de aanmelding en de ontvangst van bonnen voor de lunchpakketten werd de gratis koffie genuttigd. Alles was prima verzorgd! Na de officiele opening door de vice-voorzitter en wethouder zongen alle koren gezamenlijk het Oisterwijks volkslied. ” Het grootste koor ooit dat dit volkslied zingt” In de nabijheid van de Lind (centrum) waren 7 podia geplaatst waar 3x werd opgetreden door ZMLM. Bij de eerste twee podia was het lekker druk, maar bij het laatste helaas een stuk minder. Toch werd met veel plezier ons programma afgewerkt. Of ons koor het beste was in Oisterwijk, weet ik niet, maar we hebben allemaal genoten en danken de Molenzangers voor de geweldige organisatie

Geslaagd optreden op Mariaoord


Het was de eerste keer in het bestaan van ons meezingkoor dat ZMLM een uitnodiging kreeg van verpleeghuis Mariaoord te Rosmalen, om precies te zijn Kruisstraat om daar een zangmiddag te presenteren. Donderdagmiddag 4 juli jl. was het dan zover. De Burchtzaal was al gezellig vol met bewoners, aanhang en begeleiders. De koffie stond reeds klaar bij aankomst en de aktiviteitenbegeleidster Mevr. Ans Dries heette ons welkom en wenste ons succes. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Met groot enthousiasme gingen we van start en ook vanuit de zaal werd goed meegezongen. Zelfs werden er liedjes aangevraagd. Marjella presenteerde op bijzonder geestige manier de liedjes en onze dirigent Ton dirigeerde vanuit alle hoeken van de zaal. Later mocht één van de bewoners op verzoek als gastzanger deelnemen. (met name Frans) Alsof hij al jaren lid was zong hij naar hartenlust met ons mee. De middag was eigenlijk te kort. We hadden best nog een paar liedjes meer willen zingen, maar de avondmaaltijd stond gereed. Ans dankte ons koor hartelijk en Marjella deed dit ook voor het optreden en de gastvrijheid.

Janus Kiep Festival 2019 groot succes!

Smartlappenkoor ZingMaarLekker Mee, al voor de dertiende keer organisator van het Janus Kiep Festival
Meezingkoor ZingMaarLekkerMee, al voor de dertiende keer organisator van het Janus Kiep Festival © Chris Korsten

Smartlappen gedijen goed op Janus Kiep Festival

HINTHAM – Voor de dertiende keer heeft het Bossche meezingkoor ZingMaarLekkerMee het Janus Kiep Festival gehouden. In het atrium van sociaal-cultureel centrum De Biechten deelde het gastkoor het podium met vier andere koren, waaronder stadsgenoot Tis nie te Geleuve.

Chris Korsten 26-05-19, 21:56 Bron: BD

Hoog uit d’n hemel kèkt Janus op ons neer 
Wij houwen hem in ere, ieder jaor mar weer 

Het is het refrein van het gedicht dat Van Veen samen met de inmiddels overleden Willie Meijering schreef. Daarna klonk uit volle borst het clublied, gevolgd door het smartvolle lied Hopeloos. 

Gelukkig was de treurnis van korte duur. Het volgende nummer luidde namelijk: We slaan nooit een feestje over, van de Gebroeders Ko. De zaal begon spontaan mee te zingen. ,,Tot vorig jaar was er altijd een competitie gekoppeld aan ons evenement. Daar zijn we van afgestapt, omdat de uitslag soms tot chagrijn of nog erger leidde. Tja, sommige verliezers zijn het nooit eens met de jury. Hoe dan ook, het huidige concept zonder wedstrijdelement wordt over het algemeen als een stuk gezelliger ervaren”, lichtte Van Veen(78) even later toe.

Het dak eraf

Smartlappenkoor ’t Anker uit Alphen aan de Maas, dat het stokje overnam, deed er een schepje bovenop. Met liedjes als Bella Italia en Una Paloma Blanca ging bij wijze van spreken het (glazen) dak eraf. Ook de koren Gimmese Smart uit Gemonde, 100% NL uit Uden en het uit Den Bosch afkomstige Tis nie te Geleuve maakten hun opwachting. 

,,Een prachtig evenement om aan deel te nemen”, reageerde Hans Renders, met zijn 64 jaar een van de jongste leden van Tis nie te Geleuve. ,,Het enige wat ik niet snap is dat er zo weinig bewoners van De Hof van Hintham zijn komen kijken. Het kost niks, en ze zijn een middagje onder de pannen.” 
.

13 april Optreden Hooghe Clock

Het was alweer voor de 15e keer dat ZMLM een optreden mocht verzorgen voor de bewoners en begeleiders van zorgcentrum Vivent De Hooghe Clock in ’s-Hertogenbosch. Ons meezingkoor werd welkom geheten door de activiteitenbegeleidster Jolande op zaterdag 13 april 2019 in het restaurant van het zorgcentrum. Met trots presenteerde ZMLM zich met een bijna volledige groep. Dan merk je direct het verschil, we steken elkaar aan en er wordt super enthousiast gezongen. Ook de toehoorders zie je dan genieten, een groot deel daarvan zingt automatisch mee. Dat de sfeer er goed in zat, was duidelijk te merken. Onze dirigent Ton  Husson was door omstandigheden verhinderd. Reserve dirigent Fred van Veen nam met veel plezier en enthousiasme het stokje over tot tevredenheid van de overige koorleden. Een kopje koffie bij de ontvangst en een drankje tijdens de pauze, daaraan zijn onze koorleden inmiddels wel gewend geraakt. Dit keer werden we weer verrast met een hartig hapje tijdens de pauze. Allen hebben we samen met het publiek in de zaal genoten van een heerlijke zangmiddag.

Jozefoord – Nuland

Reeds een aantal jaren is ons Meezingkoor ZMLM van harte welkom in Restaurant “de Ontmoeting” van verzorgingshuis St Jozefoord te Nuland om daar de bewoners en begeleiders te verwennen met vrolijke liedjes. Woensdag 27 maart 2019 werden we wederom hartelijk ontvangen door onze gastvrouwen. De zaal zat weer stampvol enthousiaste toehoorders. Zoals bij ieder optreden deelden onze leden zangboekjes uit, zodat iedereen naar hartelust mee kon zingen. Daar werd door een aantal personen gretig gebruik van gemaakt. Het was bijzonder warm in de zaal, ondanks dat werd er met veel plezier gezongen door ons koor en de aanwezigen. Onze Dirigent Ton Husson was zeer tevreden. We hebben begrepen, dat we een volgende keer weer van harte welkom zijn.

8 maart 2019: ZMLM viert 12,5 jarig jubileum

Onze bestuursleden Marjella en Lenie hadden de viering van het 12½-jarig jubileum goed geregeld. Er zou een CD van ons koor gemaakt worden bij Session Sound Recording Studio van Hennie Korsten en Lya de Haas in Rosmalen, als bijzondere bijdrage en herinnering aan dit jubileum. Jammer, Hennie Korsten was behoorlijk ziek en moest de afspraak annuleren. De dames hadden slechts een paar dagen tijd om een alternatief te bedenken en om een afspraak te maken. Geweldig, dat is gelukt! We hebben een bezoek gebracht aan de oude fabriek van grootgrutter De Gruyter op de Veemarktkade in ’s-Hertogenbosch. In de jaren 70 is dit concern ten onder gegaan. Een industrieel erfgoed van maar liefst 55.000 m², waar nu ruim 185 bedrijven en kunstenaars gevestigd zijn. Via Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch werden gelukkig 2 gidsen gevonden om onze koorleden rond te leiden in dat enorme complex. Eerst werd er in de Brasserie van de fabriek nog een drankje genuttigd. Na de bijzonder interessante rondleiding wachtte ons een heerlijk diner bij Restaurant D’n Boerderij. Dat is prima bevallen, iedereen genoot er van. We hadden het allemaal naar onze zin.

Na het diner werd er afscheid genomen van ons lid, tevens bestuurslid Jo Lammers. Het is bijzonder jammer dat hij om gezondheidsredenen na ruim 11 jaar lidmaatschap ons koor gaat verlaten. Een prachtig bloemstuk en wijn werden Jo aangeboden. Evenals de viering van het 5- en 10-jarig jubileum van ons koor ZMLM kunnen we met zekerheid vaststellen dat ook deze viering een geweldig succes was. En …. voor de opname van de CD maken we een nieuwe afspraak!

Optreden Hof van Hintham 2019

Ons eerste optreden in 2019 bij de Hof van Hintham. Het was ondertussen weer 5 jaar geleden dat we hier te gast waren. Om precies te zijn 4 februari 2014 met een Carnavalsoptreden. Nu weer een meezingmiddag in de Ontmoetingsruimte met echte Hollandse liedjes. Dit in tegenstelling tot eerdere optredens die in het Atrium plaatsvonden. Een goede ontvangst en goed verzorgde pauzedrankjes. Vrolijke en tevreden gezichten merkbaar en veel meezingende bewoners en familieleden. Een stevige handdruk als afscheid van Mirjam de activiteitenbegeleidster deze middag. En nog mooier is dat bewoners zeggen “Komen jullie nog een keertje terug? Jullie zingen zulke mooie liedjes, die we lekker mee kunnen zingen!”  Die vraag houden we zeker in onze gedachten!