Actueel nieuws:

Zonnig optreden in Vinkel!

13 mei 2023

Sinie was tot juli 2020 lid van ons koor ZMLM. Haar gezondheid werd een probleem en zij kon niet langer blijven wonen in haar flat in ’s-Hertogenbosch. Zij verhuisde naar een alternatieve woonvorm “Het Andere Wonen” met zorg voor de bewoners te Vinkel. Zij kon ons koor niet vergeten en nodigde ZMLM voor de 2e keer uit spoedig op te komen treden. Dat was dus op zaterdag 13 mei j.l. Die middag scheen de zon volop, de sfeer was geweldig om samen met Sinie te zingen voor haar medebewoners en begeleiders. Leuke bijkomstigheid was het door de aanwezigheid van nog 3 oudleden van ZMLM en ons ernstig zieke lid Nellie van Lieshout. Om 14.30 uur begon het optreden o.l.v. onze enthousiaste dirigent Ton Husson en tot tevredenheid van Ton en het publiek deden de koorleden geweldig hun best er een heerlijke zangmiddag van te maken.

Sinie bedankt!

Geslaagd optreden bij kringloopwinkel Loods

Ons koor ZingMaarLekkerMee (ZMLM) is best wel wat gewend om bij diverse gelegenheden op te treden. Echter, toen we uitgenodigd werden door kringloopwinkel Stichting Loods in de Ridderspoorstraat 2 te ´s-Hertogenbosch was dat voor ons koor weer een nieuwtje.
De Stichting bestond 5 jaar en dat werd gevierd d.m.v. de organisatie van een open dag met een uitgebreid programma. Na de modeshow en een veiling was ons koor aan de beurt. Het enthousiaste publiek werd getrakteerd op gezellige bekende meezingers. Sommigen zongen uit volle borst mee! Het was fantastisch weer met heel veel zon.
Wij zangers en zangeressen van ZMLM hebben weer ons best gedaan en zo als altijd genoten van het optreden o.l.v. onze dirigent Ton Husson.

Optreden St. Jozefoord

Weer een optreden!

We zongen in Nuland voor de bewoners van St. Jozefoord. Mooie liedjes en er werd dankbaar meegezongen. Tevreden naar huis en tevreden medewerkers van Zorg en Welzijn! We mogen nog weer een keer een optreden komen vezorgen!

Repetities weer hervat!

Gelukkig mag het weer! Wij zijn weer zonder verdere beperking aan het repteren en zingen er lustig op los!

Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is!

Repetities en optredens afgelast!

Coronavirus raakt ook ZMLM!

De optredens in 2020 en voorlopig ook in 2021 van ZMLM zijn vanwege het gevaarlijke Corona virus afgelast. Het betreft alle geplande optredens in zorgcentra en festivals. Ook ons eigen Janus Kiep Festival wat gepland staat op 30 mei 2021 gaat niet door!

Optreden Seniorencafé Hintham

Kerstoptreden seniorencafé in Cultureel Centrum de Biechten

Donderdag 19 december 2019 vond het laatste optreden in 2019 plaats van ons koor ZMLM in Cultureel Centrum de Biechten georganiseerd door het bestuur van het Seniorencafé Hintham. In een sfeervol Atrium omgebouwd tot restaurant mochten de aanwezigen genieten van het Kerstdiner. Jammer! Niet bestemd voor ons leden van ZMLM. Niet dat we jaloers waren, je kunt nou eenmaal niet alles hebben. We mochten toch niet klagen, we werden ruim van consumptiemunten voorzien, ook werden we getrakteerd op bitterballen. Ondanks dat het publiek veel aandacht had voor het lekkere eten, was aan het enthousiaste applaus te merken, dat er ook goed geluisterd werd naar onze Kerstliedjes. We hopen van harte een volgend keer weer uitgenodigd te worden.

2019 Kerstmarkt Rosmalen

Voor de tweede keer waren wij erbij!!

Rosmalen kan dan wel bij de gemeente ‘s-Hertogenbosch horen, toch heeft het dorp een prachtig eigen centrum, waarvan een groot deel gloednieuw is met mooie winkelstraten. In dat centrum had men op zondag 15 december 2019 een gezellige Kerstmarkt georganiseerd, waar ons Meezingkoor “ZingMaarLekkerMee” voor het tweede jaar op 2 podia het enthousiaste publiek kon trakteren op gezellige Kerstliedjes. Er werd uit volle borst meegezongen. Voor de tijd van het jaar was het weer goed, een klein beetje regen op het einde van de middag. Echter, dat hield het koor niet tegen het in grote getale aanwezige publiek te amuseren met zang en muziek. Na het optreden verraste het bestuur de koorleden op een heerlijke traktatie en een aantal drankjes bij restaurant Fleurie op de Driesprong. Dat was nog niet de afsluiting van het jaar 2019. Want er staat de leden nog één optreden te wachten bij Cultureel Centrum De Biechten te Hintham.

ZMLM voor de 2e keer muzikale gast bij KBO – ‘s-Hertogenbosch.

Tijdens optredens maakt KBO – ‘s-Hertogenbosch dankbaar gebruik van de ruimte aangeboden door de zorgcentra in ‘s-Hertogenbosch. Ons meezingkoor ZingMaarLekkerMee was al eens eerder uitgenodigd in WZC Nieuwehagen. Dit keer vond een optreden plaats in WZC Noorderkroon op woensdag 20 november 2019. Het restaurant zat stampvol met leden van KBO en bewoners van het zorgcentrum. Dat waren 2 vliegen in één klap. Voor aanvang van ons optreden werd de leden koffie of thee aangeboden, daarna opstellen in het restaurant en werden we enthousiast verwelkomt door de voorzitter van het KBO. Er werden weer meezingboekjes uitgedeeld. Het was weer duidelijk te merken dat daar prima gebruik van werd gemaakt. Men zong naar hartenlust met het koor mee. Ook werden 2 verzoeknummers gezongen. Ons koor o.l.v. dirigent Ton Husson heeft wederom genoten en vooral ook de aanwezigen in het restaurant. In maart 2020 treedt ons koor weer op in de Noorderkroon, maar dan voor de bewoners en begeleiders.

Een Winters optreden bij tuincentrum Groenrijk!

Alweer 2 jaar geleden dat ons meezingkoor “ZingMaarLekkerMee” een optreden mocht verzorgen bij Tuincentrum GroenRijk op de Graafseweg te ‘s-Hertogenbosch. Donderdagavond 14 november 2019 werd ons koor weer hartelijk welkom geheten door gastvrouw Rian. Zij wees ons een plaats naast het restaurant, dus koffie, thee en andere drankjes dicht in buurt en gratis aangeboden. Wij, leden van ZMLM hebben daar ook dankbaar gebruik van gemaakt. Dat gedeelte van de zaak was prachtig in Kerstveer ingericht, dus ook onze liedjes waren aangepast. Helemaal in winterse sfeer. Landelijk had GroenRijk deze avond georganiseerd. Vaste klanten waren daarvoor benaderd en uitgenodigd. Ons koor zong in een rustige sfeer, duidelijk, de aanwezige klanten zijn aan het winkelen en blijven soms even staan om naar ons koor te luisteren. Wij zangers en zangeressen van ZMLM hebben ons best gedaan en zo als altijd genoten van het optreden o.l.v. onze dirigent Ton Husson en hopen het volgend jaar weer terug te mogen komen.

Optreden ZC Antoniegaarde

De Antoniegaarde bij Sluis 0

Optreden ZC Antoniegaarde

De van Neynsel groep uit ‘s-Hertogenbosch beheert binnen de zorgsector 5 woonlocaties in ‘s-Hertogenbosch en 1 locatie in Vught. Antoniegaarde behoort daarbij en is gelegen op een prachtige plek in het centrum van ‘s-Hertogenbosch aan de Zuid Willemsvaart bij Sluis 0. Zaterdag 26 oktober 2019 was het zover dat ons Meezingkoor “ZingMaarLekkerMee” hier voor de eerste keer een optreden heeft verzorgd. Na de ontvangst met koffie en een enthousiaste begroeting door de gastheer van het zorgcentrum gingen we van start. Zijn enthousiasme sloeg over op ons koor o.l.v. dirigent Ton Husson. Er werd uit volle borst(en) gezongen tot tevredenheid van de bewoners en activiteitenbegeleiding. Aan hen werden meezingboekjes uitgedeeld. Dat was duidelijk te merken, er werd geweldig meegezongen. Er was zelfs een solozangeres bij onder de bewoners, ze liet zich “zeer” duidelijk horen. De begeleiding was bijzonder gastvrij voor ons als ZMLM. Tijdens de pauze ontving ieder lid het gewenste drankje, ook werden er bitterballen uitgedeeld die bijzonder in de smaak vielen.Het tweede deel van ons optreden werd echt een feestje, de liedjes waren door de muziekcommissie goed gekozen.Wij leden en bestuur van ZMLM namen na het optreden dankbaar afscheid van de bewoners en leiding en hopen van harte op een herhaling van het optreden in de toekomst. Wij kregen de indruk dat onze enthousiaste toehoorders er ook zo over denken.

Korenfestival Noorderdiva’s

We hebben genoten van een goed georganiseerd Korenfestival op 28 September. De Noorderdiva’s hebben echt hun beste beentje voorgezet deze dag. Het was een lange dag, maar met een minimale bezetting van ons als ZMLM, hebben we met 2 optredens het publiek goed kunnen vermaken. Het was gezellig druk in het Winkelcentrum De Helftheuvel. Samen met het Sociaal Cultureel Centrum en de winkeliersvereniging is het een korendag geworden met een gouden randje.

Optreden Hof Van Hintham

Zaterdagmiddag 17 augustus was weer ons eerste optreden na de zomer vakantieperiode van 2019! Om 14.00 uur precies stonden we gereed en hebben we weer een optreden voor de bewoners van de Hof van Hintham in het Atrium van SCC de Biechten verzorgd. Tevreden gezichten en veel bewoners met familie en begeleiders hebben een heerlijke zangmiddag beleefd. In de pauze een drankje en een hapje verzorgd door de activiteitenbegeleiding. Samen met een grote groep vrijwilligers hebben zij veel bewoners bijeen gekregen om het Atrium goed bezet te krijgen. Het is weer voor herhaling vatbaar!

Korenfestival in Oisterwijk

Ons optreden aangekondigd!

Voor de 3e keer organiseerde het koor de Molenzangers uit Oisterwijk in het centrum van hun bijzonder gezellige dorp een korenfestival. Liefst 21 koren uit de regio en daarbuiten namen daar aan deel. Wij waren erbij met een flinke bezetting ondanks de vakantieperiode. Na de aanmelding en de ontvangst van bonnen voor de lunchpakketten werd de gratis koffie genuttigd. Alles was prima verzorgd! Na de officiele opening door de vice-voorzitter en wethouder zongen alle koren gezamenlijk het Oisterwijks volkslied. ” Het grootste koor ooit dat dit volkslied zingt” In de nabijheid van de Lind (centrum) waren 7 podia geplaatst waar 3x werd opgetreden door ZMLM. Bij de eerste twee podia was het lekker druk, maar bij het laatste helaas een stuk minder. Toch werd met veel plezier ons programma afgewerkt. Of ons koor het beste was in Oisterwijk, weet ik niet, maar we hebben allemaal genoten en danken de Molenzangers voor de geweldige organisatie

Geslaagd optreden op Mariaoord


Het was de eerste keer in het bestaan van ons meezingkoor dat ZMLM een uitnodiging kreeg van verpleeghuis Mariaoord te Rosmalen, om precies te zijn Kruisstraat om daar een zangmiddag te presenteren. Donderdagmiddag 4 juli jl. was het dan zover. De Burchtzaal was al gezellig vol met bewoners, aanhang en begeleiders. De koffie stond reeds klaar bij aankomst en de aktiviteitenbegeleidster Mevr. Ans Dries heette ons welkom en wenste ons succes. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Met groot enthousiasme gingen we van start en ook vanuit de zaal werd goed meegezongen. Zelfs werden er liedjes aangevraagd. Marjella presenteerde op bijzonder geestige manier de liedjes en onze dirigent Ton dirigeerde vanuit alle hoeken van de zaal. Later mocht één van de bewoners op verzoek als gastzanger deelnemen. (met name Frans) Alsof hij al jaren lid was zong hij naar hartenlust met ons mee. De middag was eigenlijk te kort. We hadden best nog een paar liedjes meer willen zingen, maar de avondmaaltijd stond gereed. Ans dankte ons koor hartelijk en Marjella deed dit ook voor het optreden en de gastvrijheid.