Korenmiddag Engelenburcht

Korenmiddag in de Engelenburcht.

Het leek wel voorjaar zondag 21 oktober 2018, de temperaturen waren nog steeds hoog. Zonder jas, genietend van het zonnetje waren de leden van ons koor ZMLM, bleek later, te vroeg aangekomen bij Cultuurhuis de Engelenburcht te Engelen. De leden van ZMLM waren niet op de hoogte dat door het wegvallen van een vierde koor de aanvangstijd pas om 13.30 uur was. Marcel Jansen de organisator van de korenmiddag in de Engelenburcht was nog druk bezig met de voorbereidingen. Samen met de koren “Van eige Bôjum” uit Druten en “tIs nie te geleuve” uit ’s-Hertogenbosch werd het een geslaagd en vooral een muzikale korenmiddag. Er werd in de zaal volop meegezongen en regelmatig gedanst. Eenieder kwam ook steeds beter in de stemming. Het is alweer 16 jaar geleden dat Joop en Mary Meenhorst samen deze korenmiddag zijn begonnen. Al snel met medewerking van Marcel als presentator en zanger. Jammer, Joop en Mary zijn beiden overleden. Ieder jaar worden zij met ere muzikaal herdacht.