Janus Kiep Festival 2019 groot succes!

Smartlappenkoor ZingMaarLekker Mee, al voor de dertiende keer organisator van het Janus Kiep Festival
Meezingkoor ZingMaarLekkerMee, al voor de dertiende keer organisator van het Janus Kiep Festival © Chris Korsten

Smartlappen gedijen goed op Janus Kiep Festival

HINTHAM – Voor de dertiende keer heeft het Bossche meezingkoor ZingMaarLekkerMee het Janus Kiep Festival gehouden. In het atrium van sociaal-cultureel centrum De Biechten deelde het gastkoor het podium met vier andere koren, waaronder stadsgenoot Tis nie te Geleuve.

Chris Korsten 26-05-19, 21:56 Bron: BD

Hoog uit d’n hemel kèkt Janus op ons neer 
Wij houwen hem in ere, ieder jaor mar weer 

Het is het refrein van het gedicht dat Van Veen samen met de inmiddels overleden Willie Meijering schreef. Daarna klonk uit volle borst het clublied, gevolgd door het smartvolle lied Hopeloos. 

Gelukkig was de treurnis van korte duur. Het volgende nummer luidde namelijk: We slaan nooit een feestje over, van de Gebroeders Ko. De zaal begon spontaan mee te zingen. ,,Tot vorig jaar was er altijd een competitie gekoppeld aan ons evenement. Daar zijn we van afgestapt, omdat de uitslag soms tot chagrijn of nog erger leidde. Tja, sommige verliezers zijn het nooit eens met de jury. Hoe dan ook, het huidige concept zonder wedstrijdelement wordt over het algemeen als een stuk gezelliger ervaren”, lichtte Van Veen(78) even later toe.

Het dak eraf

Smartlappenkoor ’t Anker uit Alphen aan de Maas, dat het stokje overnam, deed er een schepje bovenop. Met liedjes als Bella Italia en Una Paloma Blanca ging bij wijze van spreken het (glazen) dak eraf. Ook de koren Gimmese Smart uit Gemonde, 100% NL uit Uden en het uit Den Bosch afkomstige Tis nie te Geleuve maakten hun opwachting. 

,,Een prachtig evenement om aan deel te nemen”, reageerde Hans Renders, met zijn 64 jaar een van de jongste leden van Tis nie te Geleuve. ,,Het enige wat ik niet snap is dat er zo weinig bewoners van De Hof van Hintham zijn komen kijken. Het kost niks, en ze zijn een middagje onder de pannen.” 
.